Program Ekspedisi Alam Semula Jadi Semester 5 Politeknik Kuala Terengganu
30 September 2023 - Program Ekspedisi Alam Semula Jadi Semester 5 Politeknik Kuala Terengganu Program dijalankan di Tourism Recreation Center, Politeknik Hulu Terengganu dengan penglibatan 31 pelajar semester 5 Diploma Teknologi Maklumat dan Komunikasi (Teknologi Digital) dan diiringi oleh Pn. Intan Izyan Roslan, Pensyarah Kanan JTMK. Program ini diselia dengan baik oleh 3 Pensyarah PHT dan 14 fasilitator yang terdiri daripada pelajar semester 5 Diploma Pelancongan Rekreasi. Pelbagai aktiviti dijalankan sepanjang program iaitu Hiking Bukit PHT, Outdoor Cooking, Wall Climbing dan Dinghy inflatable Skills. Program ini menanamkan sifat menghargai alam semula jadi, meningkatkan keyakinan diri dan kemahiran komunikasi pelajar serta menjadikan pelajar berdaya saing dan kerjasama berpasukan.
  • Kemaskini Pada : Monday 26 February 2024.

Penafian

  • Politeknik Kuala Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman web ini.

Dasar Keselamatan

  • Perlindungan Data

    Teknologi terkini termasuk penyulitan data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan.

  • Keselamatan Storan

    Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai.