Pertandingan Reka Cipta & Inovasi (Innovation Development Through Educational Activities-iDEA'22) Tahun 2022
12 September 2022
TAHNIAH PKT!! Pelajar JTMK mendapat Tempat ke-3 dan Pingat Emas dalam Pertandingan Reka Cipta & Inovasi (Innovation Development Through Educational Activities-iDEA'22) Tahun 2022 bagi kategori IPT/ILK (Teknologi Maklumat & Telekomunikasi). Anugerah telah disampaikan oleh YB Dato' Seri Ahmad Faizal bin Dato' Azumu, Menteri Belia dan Sukan. Pelajar telah membangunkan PKT Student's Covid-19 Status System bagi membantu Jabatan Hal Ehwal Pelajar Politeknik Kuala Terengganu mengurus data jangkitan Covid-19 di kalangan pelajar secara cepat, tepat dan bersistematik serta membantu penyediaan laporan status jangkitan untuk keperluan pihak pengurusan. Tahniah kepada pasukan JTMK yang terdiri daripada:
Nama Pelajar 1: Siti Shofiyah bt Ridwan
Nama Pelajar 2: Nur Ain Syuhada bt Ashari
Penyelia Projek: Pn Siti Sarah Malini bt Mohd Hanifa dan dibantu oleh Penyelia Bersama:
1. Pn Rasmaliza bt Rashid(Persediaan Dokumentasi dan Persembahan)
2. En Yuaizuddin(Penyediaan Data dan Spesifikasi Keperluan Sistem)
3. En Mohd Sabri bin Ahmad(Persediaan Logistik Pengangkutan)
  • Kemaskini Pada : Tuesday 20 September 2022.

Penafian

  • Politeknik Kuala Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang diperoleh daripada laman web ini.

Dasar Keselamatan

  • Perlindungan Data

    Teknologi terkini termasuk penyulitan data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan.

  • Keselamatan Storan

    Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai.