Unit Perhubungan Dan Latihan Industri

Unit Perhubungan dan Latihan Industri (UPLI) diletakkan di bawah pengurusan Timbalan Pengarah Akademik (TPA) dan memainkan fungsi utama mengendalikan kursus Latihan Industri (LI). Unit ini bertanggungjawab dalam mengurus, menempatkan pelajar di firma, memantau dan menilai kursus LI di Politeknik Kuala Terengganu (PKT).
Kursus Latihan Industri merupakan salah satu syarat wajib bagi penganugerahan Diploma Politeknik Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia. Penekanan yang diberikan meliputi personaliti, komunikasi, etika dan peraturan, pendedahan dan pengurusan laporan. Pelaksanaan program ini akan memastikan produk yang dihasilkan nanti akan dapat memasuki pasaran kerja diperingkat tempatan dan global. Dengan ini, hasil pembelajaran yang diharapkan bagi setiap pelajar yang menjalani LI ialah pelajar dapat mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran berkaitan di tempat kerja, berkomunikasi secara berkesan dengan pihak atasan dan rakan sekerja, mengamalkan semangat kerja berpasukan, profesional dan beretika serta mematuhi dasar dan prosedur organisasi.

VISI

Membantu VISI PKT Dalam Melahirkan Modal Insan Yang Holistik Dalam Institusi TVET

MISI

Menguruskan Latihan Industri Pelajar Secara Professional, Sistematik Dan Berkesan Dalam Usaha Melahirkan Modal Insan Holistic Yang Memenuhi Keperluan Industri.

OBJEKTIF

Menguruskan UPLI Berfungsi Menguruskan Pendaftaran, Penempatan, Pemantauan Dan Penilaian Latihan Industri Pelajar.

• Kemaskini pada : Tuesday 12 January 2021, 16:06:59.

Jumlah351007