• pendawaian
  • MAKLUMAN KESELAMATAN
  • Image 03

• *********************

Politeknik Kuala Terengganu akan menjayakan *Program Siswapreneur Megasale* sempena dengan Bulan Keusahawanan Siswa, Kementerian Pendidikan Tinggi pada *10 Oktober 2017* iaitu pada hari *Selasa* bertempat di *Perkarangan Politeknik Kuala Terengganu* bermula pada jam *10 pagi hingga 10 malam*.
    Terdapat lebih 30 gerai jualan yang menjual pelbagai jenis barangan yang menarik dengan harga yang berpatutan. Antara yang menarik adalah jualan barangan preloved, Food Truck, kambing bakar, aneka aiskrim, barangan bundle dan banyak lagi. Selain itu, terdapat juga pertandingan karaoke terbuka kepada semua pengunjung yang hadir.
    Jom datang beramai-ramai ke Politeknik Kuala Terengganu bagi memeriahkan lagi program ini. Masuk adalah *PERCUMA*.

KELAS INTENSIF MUET SESI MAC/JULAI & NOVEMBER 2017
    KINI DIBUKA KEPADA PELAJAR PKT & ORANG AWAM
    DAFTAR SEGERA!!!!
    TEMPAT ADALAH TERHAD!!!!

HEBAHAN UPU ONLINE
    BAGI TAHUN 2017

Klik untuk poster

ALUMNI

LATAR BELAKANG

Persatuan Alumni Politeknik Kota Kuala Terengganu ini telah ditubuhkan pada 1 September 2008 di Politeknik Kota Kuala Terengganu (sekarang dikenali Politeknik Kuala Terengganu). Persatuan ini merupakan satu-satunya persatuan bekas-bekas pelajar Politeknik Kuala Terengganu yang berdaftar di Pejabat Pendaftar Pertubuhan yang mematuhi kehendak Akta Pertubuhan 1965 dan peraturan-peraturan pertubuhan 1984.

KEAHLIAN

Terbuka hanya kepada graduan-graduan Politeknik Kota Kuala Terengganu. Bayaran yuran RM50 seumur hidup. Permohonan hendaklah menggunakan borang yang disediakan oleh persatuan.

PERANAN

• Menyediakan satu platform bagi Alumni untuk menyumbang kepada perkembangan dan kemajuan Politeknik Kuala Terengganu
  • Menjalinkan kerjasama dengan sektor awam dan pihak industri yang bersesuaian dengan matlamat Persatuan
  • Menyediakan prasarana informasi mengenai kegiatan dan hal ehwal Persatuan